Søren Østergaard fejrer i år sit 5 års jubilæum som Zirkusdirektør for det helt unikke Zirkus Nemo.

Årets sommer -Zirkus Nemo -forestilling (Nu med Neon) fik stjerner frem i øjnene på både anmeldere og publikum, og vi kan glæde med, at Zirkus Nemo – helt utraditionelt – opfører et Galla Show i efteråret 2003. Zirkus Nemo Store Galla Show indeholder indslag og højdepunkter sammensat af de 5 tidligere Zirkus Nemo forestillinger.

Publikum møder mange af de velkendte figurer i nye og gamle forklædninger og vil atter opleve og undres over artisters ekvilibristiske og mageløse udfoldelser.

Omdrejningspunktet i Zirkus Nemo Store Galla Show er Søren Østergaard, Anders Lund Madsen og Louise Mieritz (fra forestillingen Zirkus Nemo – Nu med Hentehår, 2001). Desuden medvirker kamæleonkunstneren – manden, der kan få alt ud af at spærre sig selv inde i en hvid ballon – Lars (fra Farum) Lottrup.

Musikalsk opbakning bliver af Zirkus Nemo’s faste kapelmester, Nikola Dicklic m/trio.

…men hvad er Zirkus Nemo Store Galla Show? Vi giver afslutningsvis ordet til Anders Lund Madsen:

”Som altid, når man har med stor kunst at gøre, er det svært at beskrive med få ord.
Forsøg blot selv at forklare eksempelvis Eiffeltårnet med få ord: Et virkelig højt tårn
i jern som står nede i Paris – og man kan for et beskedent beløb få lov til at gå op i det – nej vel?
Eller måske Beethovens 5. symfoni: Noget rigtig, rigtig kønt musik, hvor der både er noget, der går hurtigt, og noget andet, der går langsomt. Og mange fede passager med klaver.
Det hænger simpelthen ikke sammen.
Og på samme måde er det med Zirkus Nemo Store Galla Show. Vi kan da godt skrive, at det er et fabelagtigt flot stykke underholdning med artister og komik i verdensklasse – hyldet blandt folket og bestjernet af anmeldere. Også med dyr!
Men siger det egentlig noget om kunsten bag Zirkus Nemo Store Galla Show? Nix. Det er ikkun fattige og små ord om et fænomen, der nærmest trodser ethvert sprogligt forsøg på beskrivelse alene i kraft af sit komplekse audiovisuelle udtryk.
Og tro os. Vi har virkelig prøvet at forklare Zirkus Nemo Store Galla Show til tredjemand mange gange i de små fem år, vi har eksisteret. Men hver gang har vi endt med at strække våben og i stedet bedt denne tredjemand om at komme ind og opleve det selv. Og bagefter har denne tredjemand forladt Zirkus Nemo med et afklaret og dog ret muntert udtryk i ansigtet. Som om han prøvede at sige: Nåhh, på den måde. Og nærmere kommer vi det ikke.
Og dog. Vi vil nu gøre et sidste forsøg på i få ord at beskrive Zirkus Nemo Store Galla Show: Det er sjovt….på den fede måde!

Anders Lund Madsen

Zirkus Nemo - gallashow
Tilmelding til vores nyhedsbrev